duminică, 25 iulie 2010

friend or boyfriend?

Cu siguranta multi se vor regasi in randurile de mai jos.Nu stiu cat de explicit e titlul dar veti intelege pe parcurs.

Se ajunge la un moment in viata in care o persoana isi face un cerc de prieteni.Prieteni mai mult sau mai putini de incredere, dar intotdeauna in acest grup va fi unul care va avea o atractie deosebita fata de alt membru. Involuntar se va ajunge la acest lucru.
Daca va recunoaste, daca va infrunta, daca se va retrage din grup? Depinde de fiecare persoana. Eu vreau sa discut despre momentul in care persoana recunoaste si se intreaba daca poate fi ceva mai mult intre ei.
Aici apare problema. De foarte multe ori sentimentele nu sunt reciproce si se ajunge la o stare tensionata in care intr-un final unul se va retrage treptat. Daca totusi se va accepta o relatie, si lucrurile merg foarte bine, oare cuplul nu va fi tentat sa paraseasca cercul doar pentru a fi mai mult timp singuri? Si totusi daca lucrurile merg prost si se va strica tot cercul de prieteni? Oare se merita? Sunt atatea intrebari si de 10 ori mai multe raspunsuri.

Am abordat aceasta tema deoarece nu o data, ci de mai multe ori m-am confruntat cu aceasta situatie. Si nu e deloc usor, deoarece fiind prietenul tau nu vei dori sa ii ranesti sentimentele spunandu-i ca esti interesat de o posibila relatie cu el. Ca nu ai vrea sa risti sa strici tot ce ati avut pana in acel moment. Lucrurile sunt cu atat mai dificile cand grupul afla si fiecare isi alege partea lui pe care si-o va sustine mai mult sau mai putin.

Sunt constienta ca nu am facut decat sa bag lucrurile si mai mult in ceata. Dupa parerea mea, ar trebui daca este cel putin o atractie intre cei doi sa incerce ceva. Dar cum am precizat, sa fie reciproc. De ce acest raspuns? Nu stii niciodata cat de durabila va fi relatia si daca va fi sau nu sufletul tau pereche.

Aveti grija de voi. Si cautati-va jumatatea si in persoanele in care nu ati crede niciodata ca ati putea-o gasi.

Multa bafta,
A voastra nedumerita scriitoare,
Catalina

Un comentariu:

  1. Vesnica problema a noastra. Din pacate si eu, si probabil, majoritatea, am trecut prin asta.

    Dar ce ar trebui facut in situatii de genul? Sa iti condamni sentimentele doar pentru ca iti place de cineva din cercul de prieteni? Sa iti pui prietenii inaintea sentimentelor? Sau sa mergi pe principiul "lasa ca am sa impac si capra si varza"?

    La inceput toata lumea e fericita. Insa cu cat trece timpul mai mult, cu atat conexiunile din grup se tensioneaza mai tare. Dar daca nu iti asumi un risc, atunci cum ai putea castiga ceva?

    Parerea mea e ca asta e o problema in general care apare pana pe la 20 de ani. Mai tarziu, cand devii 100% independent, situatia se cam schimba.

    Am vazut si grupuri mari, formate din cupluri multe (majoritatea aparute datorita cercului comun de prieteni) care au fost, sunt si vor mai fi foarte ok.

    RăspundețiȘtergere